Recepten

tomatenchutney

Tomatenchutney

Ingrediënten:- 1 kg tomaten- 1 appel (flinke, jonagold)- 1 ui- chilipeper (rood)- citroen (zeste en sap, liefst onbehandeld)- 3 takjes rozemarijn- 1el mosterdzaadje – 150ml AZWIJN- Zout Spoel de tomaten, verwijder de kroontjes en snij de tomaten in grove stukken. Schil de appel, snij in 4, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Maak het pepertje schoon en snipper Lees meer overTomatenchutney[…]

aardbei crumble taart

Aardbei Crumble taart

Deeg ingrediënten:-300 gr bloem-200gr suiker-200gr kokosvet-mespunt zout-1 kl bakpoeder-1 kl AZWIJN-3el koud water Kneed alle ingrediënten snel tot een homogene deeg en laat het deeg daarna een half uurtje rusten in de koelkast. Hierdoor smelt de suiker niet zo snel en krijg je een kruimeligere deeg. Door een koffielepel AZWIJN toe te voegen wordt het Lees meer overAardbei Crumble taart[…]

Amandino sour

Amandino Sour

AZWIJN combineren we graag met andere kwalitatieve streekproducten. Voor een nieuw cocktail recept werkten we dan ook graag samen met Brouwerij Verhofstede uit Nieuwkerken-Waas. Het resultaat zijn drie cocktails waaronder de Amandino Sour. Amandino is een amandelikeur die wat doet denken aan Amaretto. Om het zoete te counteren mengen we de Amandino met Azwijn en wordt het Lees meer overAmandino Sour[…]

Negroni

Negroni

AZWIJN combineren we graag met andere kwalitatieve streekproducten. Voor een nieuw cocktail recept werkten we dan ook graag samen met Brouwerij Verhofstede uit Nieuwkerken-Waas. Het resultaat zijn drie cocktails waaronder de Negroni. Ingrediënten:– 3 cl Vermout– 1cl Solé– 1 theelepel AZWIJN– Crushed ice Serveren maar! Wat is Azwijn? Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold Lees meer overNegroni[…]

pikant, Azwijn, appelazijn, azijn, groene pepers, rode pepers

Pikante azijn

Appelazijn kan je op smaak brengen. Wie graag van pikant houdt kan pepers toevoegen. Zo maak je je zelfgemaakte  tabasco. Ingrediënten: – 8 groene pepers – 3 tenen look– 1 el suiker– 125 ml AZWIJN De pepers dien je niet te ontpitten. Mix alle ingrediënten samen en giet het in een glazen flesje (tip: herbruik je leeg Lees meer overPikante azijn[…]

cocktail, Moscow mule, brouwerij veehofstede, hopjenever, Azwijn, appelazijn

Moscow Mule

AZWIJN combineren we graag met andere kwalitatieve streekproducten. Voor een nieuw cocktail recept werkten we dan ook graag samen met Brouwerij Verhofstede uit Nieuwkerken-Waas. Het resultaat zijn drie cocktails waaronder de Moscow Mule. Moscow mulle kent veel varianten en de hopjenever van Brouwerij Verhofstede met Azwijn past perfect bij  deze cocktail. ingrediënten:– 5 cl Hopjenever– Lees meer overMoscow Mule[…]

Azwijn, recept, witloofsalade, appel

Witloofsalade

Een lekkere witloofsalade met appel dat goed bij je stoofvlees past? Je vindt het recept hier voor 4 personen. Ingrediënten: 2 appels 3 witloofstronken 1 dl yoghurt 2 el AZWIJN 5 el olijfolie beetje peterselie handje walnoten snufje peper en zout Recept: Halveer het witloof en verwijder het hart. Was de witloofblaadjes, laat uitlekken en Lees meer overWitloofsalade[…]

mocktail, appelazijn, azwijn

Appeltaartje – The Mocktailclub

Marie van The Mocktailclub krijgt maar niet genoeg van AZWIJN en heeft voor jullie nog een lekker en eenvoudig mocktail recept gemaakt. De ingrediënten voor 1 mocktail zijn: – 3 cl kaneel vanille siroop– 15 cl appelsap– 2 tl azwijn– 10 cl bruiswater Giet de gezeefde kaneel vanille siroop in een leuk glaasje en vul Lees meer overAppeltaartje – The Mocktailclub[…]