bbq forel

Toon en Tom wisten met hun gerecht Forel D’ardennen topchefs Seppe Nobels en Peter Declercq te overtuigen en zo te starten in het programma Grillmasters op Vier als één van de 10 duo’s!

Ingredienten (4 personen):
–  Prei, AZWIJN
– rookbotersaus: witte wijn, appelazijn, boter, room sjallotjes,
– 4 forellen (vacium gemarineerd met orval, hooi en gerookte look ), citroen, rozemaarijn, olijfolie.
– 4 grote aardappelen, deeg (tarwebloem 50%, water 50%), hooizout
– geroosterde amandelen

BBQ:Kolen langs één zijde

Bereiding:
– maak de deeg en doe hier de aardappel in zonder te kruiden en leg deze rechtstreeks in de kolen. Na 45 minuten is een grote aardappel gaar

– maak de gerookte botersaus door de sjalotjes aan te stoven met AZWIJN en witte wijn, zodra ingekookt voeg je de gerookte boter toe en laat je de sjalotjes hun smaak afgeven.
Zeef de saus en zet opzij om 5 minuten voor het serveren opnieuw op te warmen.

– leg de prij op de bbq rooster (na 10 minuten zijn deze gaar, even in prikken)

– Zodra de prei klaar is kan de forel op de bbq (ong 6 minuten langs elke zijde). Snij in het vel om de paar centimeter, wrijf in met peper in zout, wrijf opnieuw in met olijfolie en vul de forel met citroen en rozemarijn. Kerntemperatuur 60°

Presentatie:
Leg de vis centraal op het bord met de kop naar rechts (logische richting). Leg erboven de aardappel die je in twee gesneden hebt met de korst er nog aan. Werk af met hooi zout
Leg onder de vis de prei afgewerkt met appelazijn en de botersaus.

tomatensalade
Frisse tomaten salade
 
Ingrediënten:
– 4 tomaten
– 1 ui
– 150ml AZWIJN
– Fleur de sel
– Peper
– Olijfolie
 
Pel de ui en snij in fijne ringen.Plaats de uiringen in  een kom of een glazen bokaal. Besprenkel de ringen met AZWIJN totdat ze onder staan. Laat minimum 30min marnieren. Je kan dit ook een hele nacht laten trekken en dan zijn ze iets zachter en lekkerder. Door het azijnzuur gaart de ui en wordt de smaak voller.
Spoel de tomaten, verwijder de kroontjes, snij de tomaten in blokjes. 
Meng de de tomaat en uien in een serveerkom
Werk af met fleur de sel, peper en een beetje olijfolie naar wens.

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.

aardbeien Azwijn munt
Gemarineerde aardbeien:
 
Ingrediënten:
– 500 g aardbeien
– 50 ml AZWIJN
– verse munt
 
Snijd de aardbeien in stukjes.
Besprenkel de aardbeien met AZWIJN en laat ze hierin 3 uur marineren. Korter kan ook, maar de smaak zal voller en minder zuur worden als je ze 3 uren tijd geeft, wat veel lekkerder is.
Roer het geheel af en toe om tijdens het marineren. Als je het graag wat zoeter hebt kan je nog wat suiker toevoegen
Serveer met grof gesneden verse muntblaadjes.
Heel lekker met een bolletje vanille ijs of mascarpone, werk eventueel af met wat walnoten.
-Voor liefhebbers kan je dit recept ook met basilicum maken en de gemarineerde aardbeien serveren met buratta en pijnboompitten.

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.

tomatenchutney
Ingrediënten:
– 1 kg tomaten
– 1 appel (flinke, jonagold)
– 1 ui
– chilipeper (rood)
– citroen (zeste en sap, liefst onbehandeld)
– 3 takjes rozemarijn
– 1el mosterdzaadje 
– 150ml AZWIJN
– Zout
 
Spoel de tomaten, verwijder de kroontjes en snij de tomaten in grove stukken. 
Schil de appel, snij in 4, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. 
Maak het pepertje schoon en snipper het fijn zonder de zaadjes. Als je het liever niet pikant hebt kan je deze stap overslaan.
Pel en snipper de ui. Stoof deze samen met de look tot de ui glazig is.
Voeg de appel, chilipeper en mosterdzaad toe en laat 5 min mee stoven.
Voeg nu AZWIJN en de tomaten toe en breng aan de kook. Laat de chutney 15 minuten sudderen op een vrij hoog vuur.
Voeg het citroensap en de rozemarijn toe en laat nog 30 minuten inkoken.
Kook de glazen potten af en laat ze omgekeerd uitlekken en drogen op een schone theedoek. Vul de potten met de chutney en sluit hermetisch af.  
TIP Heerlijk op een stukje zelfgebakken brood, bij kaas en koud vlees of als heerlijke suikerloze vervanger voor ketchup.

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.

aardbei crumble taart

Deeg ingrediënten:
-300 gr bloem
-200gr suiker
-200gr kokosvet
-mespunt zout
-1 kl bakpoeder
-1 kl AZWIJN
-3el koud water

Kneed alle ingrediënten snel tot een homogene deeg en laat het deeg daarna een half uurtje rusten in de koelkast. Hierdoor smelt de suiker niet zo snel en krijg je een kruimeligere deeg. Door een koffielepel AZWIJN toe te voegen wordt het bakpoeder extra geactiveerd en wordt het deeg luchtiger en kruimeliger.

Rol 3/4 van het deeg uit op een bakpapiertje en doe deze in een taartvorm.

Vul met een laag aardbeiencompote:
-Voeg bij de rest van het deeg 75gr amandelmeel of amandelschaafsel toe en verkruimel het bovenop de compote. Als je dit niet in huis hebt kan het ook prima met gewone bloem.
Bak 1 uur in een voorverwarmde oven op 180°C (of tot het kruimeldeeg goudbruin is).

Aardbeiencompote ingrediënten:
-1kg aardbeien
-100 gr suiker
-3el tapiocazetmeel (of aardappelzetmeel of maizena)
-scheutje AZWIJN

Was en snij de aardbeien in stukjes.
Laat de aardbeien met de suiker en AZWIJN 20 minuten sudderen tot er een compote ontstaat.
Los het zetmeel op in een klein beetje koud water en voeg het toe bij de compote.
Proef en voeg naar eigen smaak suiker of stevia toe (Ik doe er geen extra suiker in omdat de kruimeldeeg al zoet is en de compote mag een beetje friszuur zijn.)
TIP: Warm ook super lekker met een bolletje ijs.
TIP: Heb je rabarber in huis, dan kan je er ook een rabarber crumble taart van maken, door simpelweg de aardbeien door de rabarber te vervangen.

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.

Amandino sour

AZWIJN combineren we graag met andere kwalitatieve streekproducten. Voor een nieuw cocktail recept werkten we dan ook graag samen met Brouwerij Verhofstede uit Nieuwkerken-Waas. Het resultaat zijn drie cocktails waaronder de Amandino Sour.

Amandino is een amandelikeur die wat doet denken aan Amaretto. Om het zoete te counteren mengen we de Amandino met Azwijn en wordt het een lekker verfrissende degustief. Serveer zeker met ijs.  Een hippe lokale variant van de Amaretto Sour.

Ingrediënten:
– 3 cl Amandino
– 1 theelepel AZWIJN
– Ijsblokje

Serveren maar!

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.

Negroni

AZWIJN combineren we graag met andere kwalitatieve streekproducten. Voor een nieuw cocktail recept werkten we dan ook graag samen met Brouwerij Verhofstede uit Nieuwkerken-Waas. Het resultaat zijn drie cocktails waaronder de Negroni.

Ingrediënten:
– 3 cl Vermout
– 1cl Solé
– 1 theelepel AZWIJN
– Crushed ice

Serveren maar!

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.

pikant, Azwijn, appelazijn, azijn, groene pepers, rode pepers

Appelazijn kan je op smaak brengen. Wie graag van pikant houdt kan pepers toevoegen. Zo maak je je zelfgemaakte  tabasco.

Ingrediënten:

– 8 groene pepers 
– 3 tenen look
– 1 el suiker
– 125 ml AZWIJN

De pepers dien je niet te ontpitten. Mix alle ingrediënten samen en giet het in een glazen flesje (tip: herbruik je leeg flesje AZWIJN!). Laat twee weken op het aanrecht staan. Je kan uiteraard variëren in kleuren (rode pepers) en pikant. Kleinere pepers zijn vaak pikanter.

Heel makkelijk om een saus wat pittiger te maken. Bij ons staat het op tafel om  onze spaghetti of ketchup wat pikanter te maken.

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.

cocktail, Moscow mule, brouwerij veehofstede, hopjenever, Azwijn, appelazijn

AZWIJN combineren we graag met andere kwalitatieve streekproducten. Voor een nieuw cocktail recept werkten we dan ook graag samen met Brouwerij Verhofstede uit Nieuwkerken-Waas. Het resultaat zijn drie cocktails waaronder de Moscow Mule.

Moscow mulle kent veel varianten en de hopjenever van Brouwerij Verhofstede met Azwijn past perfect bij  deze cocktail.

ingrediënten:
– 5 cl Hopjenever
– 1,5 cl AZWIJN
– 15 cl Gemberbier
– ijsblokjes

Serveer in een koperen mok. Genieten maar!

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.

Azwijn, recept, witloofsalade, appel

Een lekkere witloofsalade met appel dat goed bij je stoofvlees past? Je vindt het recept hier voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 2 appels
  • 3 witloofstronken
  • 1 dl yoghurt
  • 2 el AZWIJN
  • 5 el olijfolie
  • beetje peterselie
  • handje walnoten
  • snufje peper en zout

Recept:

Halveer het witloof en verwijder het hart. Was de witloofblaadjes, laat uitlekken en snij  ze in kleine blokjes.  Snijdt de appel ook in kleine blokjes en voeg toe aan het witloof.

Meng de olijfolie, AZWIJN en yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Deze yoghurt dressing roer je voorzichtig bij het witloof en appel. Werk af met walnoten en peterselie.

 

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.