Forel D’Ardennen

bbq forel

Toon en Tom wisten met hun gerecht Forel D’ardennen topchefs Seppe Nobels en Peter Declercq te overtuigen en zo te starten in het programma Grillmasters op Vier als één van de 10 duo’s!

Ingredienten (4 personen):
–  Prei, AZWIJN
– rookbotersaus: witte wijn, appelazijn, boter, room sjallotjes,
– 4 forellen (vacium gemarineerd met orval, hooi en gerookte look ), citroen, rozemaarijn, olijfolie.
– 4 grote aardappelen, deeg (tarwebloem 50%, water 50%), hooizout
– geroosterde amandelen

BBQ:Kolen langs één zijde

Bereiding:
– maak de deeg en doe hier de aardappel in zonder te kruiden en leg deze rechtstreeks in de kolen. Na 45 minuten is een grote aardappel gaar

– maak de gerookte botersaus door de sjalotjes aan te stoven met AZWIJN en witte wijn, zodra ingekookt voeg je de gerookte boter toe en laat je de sjalotjes hun smaak afgeven.
Zeef de saus en zet opzij om 5 minuten voor het serveren opnieuw op te warmen.

– leg de prij op de bbq rooster (na 10 minuten zijn deze gaar, even in prikken)

– Zodra de prei klaar is kan de forel op de bbq (ong 6 minuten langs elke zijde). Snij in het vel om de paar centimeter, wrijf in met peper in zout, wrijf opnieuw in met olijfolie en vul de forel met citroen en rozemarijn. Kerntemperatuur 60°

Presentatie:
Leg de vis centraal op het bord met de kop naar rechts (logische richting). Leg erboven de aardappel die je in twee gesneden hebt met de korst er nog aan. Werk af met hooi zout
Leg onder de vis de prei afgewerkt met appelazijn en de botersaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *