Tomatensalade

tomatensalade

tomatensalade
Frisse tomaten salade Ingrediënten:- 4 tomaten- 1 ui- 150ml AZWIJN- Fleur de sel- Peper- Olijfolie Pel de ui en snij in fijne ringen.Plaats de uiringen in  een kom of een glazen bokaal. Besprenkel de ringen met AZWIJN totdat ze onder staan. Laat minimum 30min marnieren. Je kan dit ook een hele nacht laten trekken en dan zijn ze iets zachter en lekkerder. Door het azijnzuur gaart de ui en wordt de smaak voller.Spoel de tomaten, verwijder de kroontjes, snij de tomaten in blokjes. Meng de de tomaat en uien in een serveerkomWerk af met fleur de sel, peper en een beetje olijfolie naar wens.

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.


Vind een verkooppunt in je buurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *