Tomatenchutney

tomatenchutney

tomatenchutney
Ingrediënten:- 1 kg tomaten- 1 appel (flinke, jonagold)- 1 ui- chilipeper (rood)- citroen (zeste en sap, liefst onbehandeld)- 3 takjes rozemarijn- 1el mosterdzaadje – 150ml AZWIJN- Zout Spoel de tomaten, verwijder de kroontjes en snij de tomaten in grove stukken. Schil de appel, snij in 4, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Maak het pepertje schoon en snipper het fijn zonder de zaadjes. Als je het liever niet pikant hebt kan je deze stap overslaan.Pel en snipper de ui. Stoof deze samen met de look tot de ui glazig is.
Voeg de appel, chilipeper en mosterdzaad toe en laat 5 min mee stoven.
Voeg nu AZWIJN en de tomaten toe en breng aan de kook. Laat de chutney 15 minuten sudderen op een vrij hoog vuur.Voeg het citroensap en de rozemarijn toe en laat nog 30 minuten inkoken.Kook de glazen potten af en laat ze omgekeerd uitlekken en drogen op een schone theedoek. Vul de potten met de chutney en sluit hermetisch af.  TIP Heerlijk op een stukje zelfgebakken brood, bij kaas en koud vlees of als heerlijke suikerloze vervanger voor ketchup.

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.


Vind een verkooppunt in je buurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *