Gemarineerde aardbeien

aardbeien marineren

aardbeien Azwijn munt
Gemarineerde aardbeien: Ingrediënten:- 500 g aardbeien- 50 ml AZWIJN- verse munt Snijd de aardbeien in stukjes.Besprenkel de aardbeien met AZWIJN en laat ze hierin 3 uur marineren. Korter kan ook, maar de smaak zal voller en minder zuur worden als je ze 3 uren tijd geeft, wat veel lekkerder is.
Roer het geheel af en toe om tijdens het marineren. Als je het graag wat zoeter hebt kan je nog wat suiker toevoegenServeer met grof gesneden verse muntblaadjes.Heel lekker met een bolletje vanille ijs of mascarpone, werk eventueel af met wat walnoten.
-Voor liefhebbers kan je dit recept ook met basilicum maken en de gemarineerde aardbeien serveren met buratta en pijnboompitten.

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.


Vind een verkooppunt in je buurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *