Aardbei Crumble taart

aardbei crumble taart

Deeg ingrediënten:
-300 gr bloem
-200gr suiker
-200gr kokosvet
-mespunt zout
-1 kl bakpoeder
-1 kl AZWIJN
-3el koud water

Kneed alle ingrediënten snel tot een homogene deeg en laat het deeg daarna een half uurtje rusten in de koelkast. Hierdoor smelt de suiker niet zo snel en krijg je een kruimeligere deeg. Door een koffielepel AZWIJN toe te voegen wordt het bakpoeder extra geactiveerd en wordt het deeg luchtiger en kruimeliger.

Rol 3/4 van het deeg uit op een bakpapiertje en doe deze in een taartvorm.

Vul met een laag aardbeiencompote:
-Voeg bij de rest van het deeg 75gr amandelmeel of amandelschaafsel toe en verkruimel het bovenop de compote. Als je dit niet in huis hebt kan het ook prima met gewone bloem.
Bak 1 uur in een voorverwarmde oven op 180°C (of tot het kruimeldeeg goudbruin is).

Aardbeiencompote ingrediënten:
-1kg aardbeien
-100 gr suiker
-3el tapiocazetmeel (of aardappelzetmeel of maizena)
-scheutje AZWIJN

Was en snij de aardbeien in stukjes.
Laat de aardbeien met de suiker en AZWIJN 20 minuten sudderen tot er een compote ontstaat.
Los het zetmeel op in een klein beetje koud water en voeg het toe bij de compote.
Proef en voeg naar eigen smaak suiker of stevia toe (Ik doe er geen extra suiker in omdat de kruimeldeeg al zoet is en de compote mag een beetje friszuur zijn.)
TIP: Warm ook super lekker met een bolletje ijs.
TIP: Heb je rabarber in huis, dan kan je er ook een rabarber crumble taart van maken, door simpelweg de aardbeien door de rabarber te vervangen.

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.

Dit bericht is geplaatst in Taart . Bookmark de link .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *