Witloofsalade

Azwijn, recept, witloofsalade, appel
Azwijn, recept, witloofsalade, appel

Een lekkere witloofsalade met appel dat goed bij je stoofvlees past? Je vindt het recept hier voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 2 appels
  • 3 witloofstronken
  • 1 dl yoghurt
  • 2 el AZWIJN
  • 5 el olijfolie
  • beetje peterselie
  • handje walnoten
  • snufje peper en zout

Recept:

Halveer het witloof en verwijder het hart. Was de witloofblaadjes, laat uitlekken en snij  ze in kleine blokjes.  Snijdt de appel ook in kleine blokjes en voeg toe aan het witloof.

Meng de olijfolie, AZWIJN en yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Deze yoghurt dressing roer je voorzichtig bij het witloof en appel. Werk af met walnoten en peterselie.

 

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *