Pikante azijn

pikant, Azwijn, appelazijn, azijn, groene pepers, rode pepers

pikant, Azwijn, appelazijn, azijn, groene pepers, rode pepers

Appelazijn kan je op smaak brengen. Wie graag van pikant houdt kan pepers toevoegen. Zo maak je je zelfgemaakte  tabasco.

Ingrediënten:

– 8 groene pepers 
– 3 tenen look
– 1 el suiker
– 125 ml AZWIJN

De pepers dien je niet te ontpitten. Mix alle ingrediënten samen en giet het in een glazen flesje (tip: herbruik je leeg flesje AZWIJN!). Laat twee weken op het aanrecht staan. Je kan uiteraard variëren in kleuren (rode pepers) en pikant. Kleinere pepers zijn vaak pikanter.

Heel makkelijk om een saus wat pittiger te maken. Bij ons staat het op tafel om  onze spaghetti of ketchup wat pikanter te maken.

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.


Vind een verkooppunt in je buurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *