Moscow Mule

cocktail, Moscow mule, brouwerij veehofstede, hopjenever, Azwijn, appelazijn

cocktail, Moscow mule, brouwerij veehofstede, hopjenever, Azwijn, appelazijn

AZWIJN combineren we graag met andere kwalitatieve streekproducten. Voor een nieuw cocktail recept werkten we dan ook graag samen met Brouwerij Verhofstede uit Nieuwkerken-Waas. Het resultaat zijn drie cocktails waaronder de Moscow Mule.

Moscow mulle kent veel varianten en de hopjenever van Brouwerij Verhofstede met Azwijn past perfect bij  deze cocktail.

ingrediënten:
– 5 cl Hopjenever
– 1,5 cl AZWIJN
– 15 cl Gemberbier
– ijsblokjes

Serveer in een koperen mok. Genieten maar!

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.


Vind een verkooppunt in je buurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *