Oesters met AZWIJN dressing

Dit recept werd ons aangeraden door André Van de Vyver, Burgemeester van Zwijndrecht. Stiekem is dit ook ons favoriete recept. Het vette van de oester en het frisse van AZWIJN gaat heel goed samen. In dit gerecht proef je AZWIJN heel puur.

Ideaal voor de eindejaarsfeesten!

 

Ingrediënten:

  • 1 fijngesneden sjalot
  • 3 eetlepels AZWIJN
  • optioneel beetje suiker

Recept:

Snipper de ui fijn. Meng met AZWIJN en suiker naar smaak.

Zelf doen we het zonder suiker, maar je kan een beetje toevoegen als je het graag wat zoeter wil.

 

Recept van André Van de Vyver, Burgemeester van Zwijndrecht

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *