Avocado & matcha mocktail – THE MOCKTAIL CLUB

Enkele weken geleden gaven we een test flesje AZWIJN aan The Mocktail Club. We waren dan ook super blij dat we dit lekker en gezond receptje terug kregen!

Deze mocktail is de perfecte combinatie van lekker en gezond! De zachte romige smaak van de avocado wordt opgefrist door onze artisanale appelazijn.  Matcha is Japanse groene thee gemaakt van de blaadjes van de theeplant Camellia sinensis. Wat Matcha zo speciaal maakt, is de herkomst en productiewijze van deze groene thee en de gezondheidsvoordelen. Zin in een makkelijk, vernieuwend en verfrissend non-alcoholische aperitief? Hoog tijd om deze mocktail uit te proberen!

 

Ingrediënten voor 1 mocktail:

  • 20 ml Limoensap
  • 1tl  AZWIJN
  • 1/4tl Matcha thee
  • 4 tl Ongeraffineerde rietsuiker
  • 120 ml Water
  • 1/8 Advocado
  • Crushed ijs

Recept:

Maak matcha thee met ¼ tl matcha en 120 ml heet water. Voeg hierbij ook 4 tl ongeraffineerde rietsuiker. Neem een shaker en vul deze met de limoen en de AZWIJN. Voeg de advocado toe en plet deze met een stamper. Voeg hier een handje vol crushed ice aan toe en de matcha thee. Sluit de shaker en shake minstens 10 seconden. Vul een glas voor 1/3 met ijs. Giet de mocktail door een zeefje in een leuk glas. Garneer met een limoentje of een zeste krul.

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *