Humus met AZWIJN

Deze dip is lekker als aperitif hap met tortillachips of als lunch met  groentjes en gehakt.

 

Ingredienten:

  • 1 blik kikkererwten 
  • 1 el tahin
  • 2 tenen knoflook
  • 6 cl AZWIJN
  • 3 el olijfolie
  • snuifje cayenne peper
  • peper & zout

Recept:

  • Mix de kikkererwten met tahini, knoflook, AZWIJN, olijfolie, cayenne peper,  zout en zwarte peper  in een blender of met een staafmixer.
  • Voeg zo nodig nog wat extra olijfolie om het smeuïg te maken.
  • Proef en voeg zout, peper en/of AZWIJN naar smaak toe.

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.

2 gedachten over “Humus met AZWIJN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *