Rozemarijn Siroop

  • 350ml water
  • 350ml honing
  • 2 takjes rozemarijn

Met dit simpel siroop recept kan je cocktails een niveautje hoger tillen. Honing ligt aan de basis voor dit recept, maar als je dit niet hebt of lekker vindt kan je  dit ook gewoon vervangen door suiker.

  • Meng het water, honing en de rozemarijn in een sauspan.
  • Voorzichtig warm je dit al roerend op tot de eerste bubbels zichtbaar zijn.
  • Laat nog 5 min zachtjes pruttelen en laat afkoelen.
  • Zeef de rozemarijn er uit en giet over in een propere fles.
  • Voeg toe aan je favoriete cocktail of thee.
  • Dit is gemakkelijk enkele weken houdbaar in de koelkast

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *