Bijensteek – Gin & Tonic

Bijensteek – Cocktail

Deze lekkere Gin – Tonic met AZWIJN is een lekker fris zoete cocktail. 

Ingrediënten:

–       5cl Gin
–       20cl Tonic
–       3cl  AZWIJN
–       5cl Rozemarijn siroop

Recept:

Doe de ijsblokjes in een cocktail glas. Voeg de gin, AZWIJN en rozemarijn honing syroop toe. Vul verder aan met tonic.
Roer alles door elkaar en genieten maar.

Wat is Azwijn?

Azwijn is een Zwijndrechtse appelazijn, gemaakt van lokale Jonagold en Elstar appels. De appels worden geperst, gerijpt tot cider en daarna via een oude gistmethode omgezet tot azijn. De natuurlijke ingrediënten krijgen ruim de tijd om tot hun volle fruitige smaak te komen.

Azwijn geeft diepgang aan een gerecht, zorgt voor een frisse toets in dressings of een zuur accent in mocktails en cocktails.

Jonge ondernemers Toon en Laura wonnen met Azwijn de wedstrijd “Zwijndrecht zoekt een streekproduct” in 2016. Intussen is de Zwijndrechtse appelazijn een vaste waarde in de keuken van enkele topchefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *